Συμβουλές για τη διατήρηση των προϊόντων !
Για τη βελτίωση της εικόνας των προϊόντων, προτείνουμε την καλή οργάνωση του χρόνου ψησίματος, ώστε τα αρτοσκευάσματα (πίτες σφολιάτας, κουρού, κρουασάν, Pizza κτλ.) να μην ψήνονται όλα μαζί το πρωί και να παραμένουν στο θερμοθάλαμο μέχρι την πώληση τους, αλλά να ψήνονται σταδιακά και ανάλογα με τη ζήτηση.
Μετά την εκφούρνιση και πριν την τοποθέτηση των προϊόντων ζύμης στο θερμοθάλαμο, προτείνεται η ξεκούραση τους για 5 λεπτά στη λαμαρίνα, προκειμένου να αποφευχθεί το φαινόμενο του “ιδρώματος” της βιτρίνας, καθώς και το «πάνιασμα» του προϊόντος. Κατά αυτό το φαινόμενο, τα προϊόντα σφολιάτας “χάνουν” την τραγανή όψη τους, τα κρουασάν δεν είναι πια αφράτα και γενικότερα αλλοιώνεται η κανονική υπόσταση των προϊόντων.
Τα ζεστά προς πώληση προϊόντα, θα πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 60°C.
Η καταγραφή των θερμοκρασιών του θερμοθαλάμου σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι πλέον υποχρεωτική.
Το προσωπικό πρέπει να εφαρμόζει πιστά τους κανόνες υγιεινής σε όλα τα στάδια προετοιμασίας μέχρι να φτάσει στον πελάτη (ψήσιμο, διατήρηση στο θερμοθάλαμο, μεριδοποίηση, σερβίρισμα ή διανομή).